Podłączenie wzmacniacza pod radio Stream CD

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartez55
    Drive
    • 2013
    • 40

Oż kurde, kiedy mi dane będzie na spota zajechać???? Wasze mordki przypominam sobie zaledwie jak przez mgłę...
    :| :|
  • coca-cola1
    Drive
    • 2012
    • 86

Witam. Czytałem i szukałem ale nigdzie nie mam odpowiedzi na 100% Mam problem. Chciałbym podłączyć wzmacniacz pod seryjne radyjko Stream CD czy jest to możliwe??? Czy z radia wychodzi jakiś sygnał dźwiękowy?? Mam też podłączoną zmieniarkę na 6cd. Wyciągnąłem dziś radio i mam wolne gniazdo z tyłu radia, czy po dnie da rady podpiąć taki o to kabelek z allegro http://allegro.pl/zlacze-fakra-aux-a...035738073.html i za pomocą tego kabla podłącze wzmacniacz?? Pozdrawiam

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

Oferujemy Państwu szeroki wybór mat wygłuszających, wzmacniaczy samochodowych oraz systemów car audio. Oferujemy montaż i doradztwo przy zakupie sprzętu

Moim zdaniem nie masz wyjścia na wzmacniacz i trzeba użyć konwertera sygnału.(przykładowy i niekoniecznie polecany produkt z linku powyżej, nie pamiętam jak się nazywa niemiecki producent, ma lepsze, zajrzy Nexus6 to Ci podpowie)

Komentarz

• g4cek
        Rider
        • 2011
        • 402

możesz tez kupić wzmacniacz który mozna podłaczyć jak konwerter wpinając się pod kable od głośników

Komentarz

• Nexus6
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4847
          • Volkswagen

Najlepiej wybrać sobie coś z tego: http://www.audiotec-fischer.de/plugp...fier.html?&L=1

wpinasz wiązkę w CAN z radia i cieszysz sie wzmacniaczem w torze audio, lub nawet wzmacniaczem z zaawansowanym procesorem audio;
          bez zadnego ciagniecia dodatykowych kabli po aucie;
          a wzmacniacz zmiesci sie w schowku :diabelski_usmiech
          With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• coca-cola1
            Drive
            • 2012
            • 86

Dzieki koledzy za rady, ale myślałem że da rade zrobić to właśnie tym kabelkiem co podałem z allegro. Wzmacniacza dodatkowego nie będę kupował - wolałbym zmienić całe radio. Mam skrzynie basową i wzmacniacz z poprzedniego auta. No nic, jak nie można tego podłączy w taki sposób tani sposób to odpuszczam.

Komentarz

• g4cek
              Rider
              • 2011
              • 402

kolego możesz podłączyć się pod tylne głośniki za pomocą http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=92&t=147792
              na allegro kosztuje to coś koło 25zł ja tak miałem w jednym aucie i jest to ok z tym że ma jeden minus jak np podłączysz to pod tylne głośniki to przyciszjąc tylne głośniki wyciszasz subufer podgłaszjąc tylne głośniki podgłaszasz subufer

Komentarz

• K_R_I_S
                Ambiente
                • 2010
                • 128

Dokładnie tak jak pisze kolega g4cek.
                Też chcę tak to u siebie zamontować.
                Czekam tylko jak troche mróz odpuści.

Do tego tzreba jeszcze jakąś fajną przejściówkę żeby fabrycznej kostki nie ciąć.

Trzeba pomyśleć też nad kwestią sterowania wzmacniaczem. W kostce przy radiu nie ma +12 pojawiającego się na stałe po załączeniu radia.
                http://www.profi-it.pl
                Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...

Komentarz

• g4cek
                  Rider
                  • 2011
                  • 402

K_R_I_S, chyba jest jeden + w radyjku który po odpaleniu radia się uaktywnia, pamiętam że z tym nie miałem problemu akurat. W radiu sa 2 + jeden na podtrzymanie pamięci drugi własnie po odpaleniu albo zapłonu albo radia (nie pamiętam dokładnie)
                  Panowie odnośnie wzmacniacza do tego bardzo fajnym rozwiązaniem jest wzmacniacz który posiada potenciometr. Wiem że robią takie wzmacniacze sam nawet gdzies u mnie w domu taki lezy bodajże firmy peiying model py-4b02r czy jakoś tak ale widziałem że lanzar takie tez robi. Wówczas mamy osobne sterowanie subuferem, można ten potenciometr zamontowac w popielniczce widziałem takie rozwiązanie w avensisnie t25 i wygladało to super

[ Dodano: Sro 01 Lut, 12 09:47 ]
                  a jeszcze coś mi się przypomniało, można tez zrobić mostek z + od wzmacza ciągnąć kabelek na + pobudzającego wówczas cały czas nam będzie wzmacniacz chodził no chyba że załozymy przełącznik ale to takie rozwiązanie dobre dla niemieckiej taryfy która się gasi jedynie na wymianę oleju

Komentarz

• Nexus6
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4847
                    • Volkswagen

g4cek, nie porownuj O1 do O2, mają zupełnie inne instalacje;
                    to co w O1 wymaga dwóch kabelków w O2 wymaga wpięcia sie w CAN

Komentarz

• adaś
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 876
                      • Volkswagen

Z osobistych doświadczeń nie polecam Stream'a jako źródła. Konwerter wprowadza sporo 'szumu'. Jedynym wyjściem w celu poprawy audio w O2 jest zmiana radia.
                      Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
                      a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
                      Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
                      O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• coca-cola1
                        Drive
                        • 2012
                        • 86

Tez mi sie tak wydaje, że Stream gra słabiutko. W byłym aucie miałem Radio Alpine CDA 9885R , wzmaka Genesis , suba Genesis 500W i iPoda nano 8GB i ładnie to grało. Myslałem o włożeniu tego zestawu do skody ale te radio nie pasuje do wystroju deski rozdzielczej, chociaż szkoda mi tego radia wyrzucać . Ado skody najchętniej zapodałbym te radyjko http://www.kenwood.eu/products/car/m...ers/DNX520VBT/ . Dużo gadżetów idzie podłączyc pod te radyjko

Komentarz

• Nexus6
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4847
                          • Volkswagen

coca-cola1, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=56414 :diabelski_usmiech

Komentarz

• beatnik
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 226

ja mam blues gra jak gra, ale to nie ważne. Ważne że fabryczne i jakoś tam wkomponowane w dechę.

Kupilem takiego badziewia:
                            konwerter

do tego mojego xplod 1000W i skrzynia głośnikowa na tył (6 głośników pioneer), i będzie plecy masowało.
                            7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• coca-cola1
                              Drive
                              • 2012
                              • 86

Zamieszczone przez beatnik
                              ja mam blues gra jak gra, ale to nie ważne. Ważne że fabryczne i jakoś tam wkomponowane w dechę.

konwerter

do tego mojego xplod 1000W i skrzynia głośnikowa na tył (6 głośników pioneer), i będzie plecy masowało.
                              A z jakością dżwięku jak jest??

Komentarz

• beatnik
                                Ambiente
                                • 2011
                                • 226

Zamieszczone przez coca-cola1
                                Zamieszczone przez beatnik

konwerter

A z jakością dżwięku jak jest??
                                bardzo słaby wzmacniacz ma to radio, ale jak sam przód gra, można zdzierżyć, na pewno lepiej niż firsty i inne takie, powiedziałbym że gra jak radio jvc za 300-400zl
                                7.3LPG/100 ~ 60km/h

Komentarz

• _buli_
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 88

beatnik,

Działa Ci ten konwerter? I czy mógłbyś zaktualizować link do tego co kupiłeś

Komentarz

Pracuję...